Overzicht van hondenrassen

Op zoek naar een betrouwbare puppy? Schrijf je in en wij vinden er een voor je!

Op zoek naar een gezonde en sociale pup? Schrijf je dan in op FairPet. We brengen jouw inschrijving onder de aandacht van betrouwbare fokkers. Zodra er een match gevonden is, kun je een kijkje gaan nemen bij de fokker en nader kennismaken. Bevalt het wederzijds, dan begint het aftellen naar het moment dat je jouw pup in ontvangst kan nemen!

Populaire hondenrassen

Hieronder vind je een aantal van de meest populaire hondenrassen in Nederland

Labrador Retriever

De Labrador Retriever is de populairste hond in Nederland, gedreven door het vriendelijke karakter. Een labrador is een fijne rustige huisgenoot, is intelligent en aanhankelijk. Het ras is sterk gebouwd, de vacht is kort en komt voor in 3 kleuren: zwart, geel of chocoladekleurig. De schofthoogte ligt tussen de 55-60 cm en het gewicht ligt tussen de 30-35 kilogram. Lees hier meer over de aanschaf van een labrador pup.

Golden Retriever

De Golden Retriever is een van de populairste honden in Nederland, dat komt vooral door het vriendelijke karakter. Een Golden Retriever is intelligent, betrouwbaar en graag bij mensen. Het ras is symmetrisch gebouwd, de vacht is vlak en golvend en komt voor in elke tint van goud tot roomkleur. De schofthoogte ligt tussen de 50-60cm en het gewicht licht tussen de 25-35 kilogram. Lees hier meer over de aanschaf van een Golden Retriever pup.

Berner Sennenhond

Berner Sennenhonden zijn grote stevig gebouwde honden met een dikke halflange vacht. In het algemeen zijn ze vrij rustig, vrolijk en sociaal. De vacht is voor het grootste deel zwart, met witte aftekeningen op de borst, snuit en liefst ook op de staart en voeten. Boven de ogen, wangen, poten en borst hebben ze bruine delen. De schofthoogte ligt tussen de 60-70cm en het gewicht ligt tussen de 40-60 kilogram. Lees hier meer over de aanschaf van een Berner Sennenpup.

Duitse Herdershond

Duitse Herders zijn intelligente en aanhankelijke honden, met veel werklust. De Duitse Herder komt voor in 2 vacht varianten: stokhaar (stevige vacht) en de langstokhaar (langer, zachter en minder stevige vacht). De vachtkleuren zijn zwart met bruine, gele tot grauwe aftekeningen of geheel zwart of wolfsgrauw. De schofthoogte ligt tussen 55-65cm en het gewicht tussen de 20-40 kilogram. Lees hier meer over de aanschaf van een Duitse Herderspup.

Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback is een atletisch en sterk gebouwde hond, die erg lenig en behendig is. Het bijzondere van een Ridgeback, is de ‘ridge’, ofwel het gedeelte op de rug met haren die in tegengestelde richting van de rest van de vacht groeien. De kleur van de vacht is licht tot tarwe rood, waarbij wit op de tenen en borst is toegestaan. De schofthoogte ligt tussen de 60-70cm en het gewicht ligt zo tussen de 32 en 37 kilogram. Lees hier meer over de aanschaf van een Ridgeback pup.

Ben jij een enthousiaste fokker van rashonden?
Registreer je dan!

FairPet geeft jou de mogelijkheid om geheel kosteloos nest-aankondigingen en nestjes
met pups te plaatsen op jouw persoonlijke presentatie pagina