Over FairPet

Waarom zijn we FairPet gestart?

FairPet heeft zich tot doel gesteld om de online zoektocht naar een gezonde en sociale pup te vereenvoudigen. Daarbij richten we ons specifiek op pups met een stamboom. Op die manier willen wij een bijdrage leveren aan het beëindigen van de misstanden in de hondenhandel en fokkerij. Een rashond geeft meer zekerheid over gezondheid en sociale eigenschappen doordat er meer controles plaatsvinden. Denk daarbij aan controles door de Raad van Beheer bij het chippen van pups en controles door rasverenigingen op naleving van fokreglementen. Uiteindelijke doel is om het welzijn van de dieren te borgen. Een eerlijk huisdier dus: een FairPet.

We hebben gemerkt dat het online aanbod van pups geen duidelijk onderscheid maakt tussen echte rashonden en honden ‘zonder papieren’. Daarnaast is het online aanbod van rashonden verspreid over een groot aantal afzonderlijke websites, van rasverenigingen tot individuele fokker websites. Dit maakt de zoektocht moeilijker. FairPet biedt hiervoor de oplossing. Schrijf je in en wij benutten onze contacten met betrouwbare fokkers om voor jou een gezonde en sociale pup te vinden!

De voordelen voor puppy kopers

FairPet heeft zich tot doel gesteld om de online zoektocht naar een gezonde en sociale hond te vereenvoudigen. Dat doen we door een beter overzicht te behouden van de beschikbare nestjes van betrouwbare fokkers. De voordelen van FairPet op een rijtje:

 • Uitsluitend fokkers die aangesloten zijn bij erkende Nederlandse rasverenigingen. Rasverenigingen hebben fokreglementen die fokkers onder andere verplichten om gezondheidsonderzoeken te laten doen, het welzijn van de moederhond te borgen door een maximum aantal nestjes vast te stellen en inteelt te voor voorkomen.
 • De stamboom gegevens en chipnummers van de ouder dieren ofwel de puppy’s zijn bekend en dienen overeen te komen met de registratie in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB). Een registratie in het NHSB gaat gepaard met een uitgebreide controle van de Raad van Beheer, zo wordt er DNA afgenomen om de identiteit van ouder dieren vast te stellen en moet de moederhond bij de nestcontrole aanwezig zijn.
 • Inzicht in de gezondheid van de ouder dieren en/of puppy’s. Iedere fokker heeft een overzicht van de gezondheidsonderzoeken die gedaan zijn bij de ouder dieren, daarnaast wordt bij een nest puppy’s aangegeven welke inentingen en andere gezondheidsmaatregelen genomen zijn.
 • Bijdrage aan het stoppen van misstanden in hondenhandel en fokkerij. Door te helpen bij het vinden van een betrouwbare pup via FairPet.nl te vereenvoudigen, hopen wij dat je sneller en makkelijker kiest voor een hond met stamboom. Daarmee verkleinen we samen de markt voor zogenaamde broodfokkers. Deze fokkers doen geen gezondheidsonderzoeken, letten niet op het dieren welzijn en doen niet aan stamboom registraties. Dat zorgt voor pups met gedragsproblemen en veel ziekten, en moederhonden die hevig verwaarloosd worden.

De voordelen voor fokkers

Als liefhebber van jouw ras en honden, besteed je veel tijd en zorg aan jouw ouderdieren en nestjes. Daarom wil je dat jouw pups ook terecht komen bij de juiste kopers. FairPet ondersteund jou als fokker in dit proces. Daarnaast willen we jou als betrouwbare fokker een platform bieden, zodat potentiële kopers minder intensief hoeven te zoeken naar betrouwbare pups en nestjes. Daarmee gaan we gezamenlijk de malafide hondenhandel tegen. Lees hier meer voordelen voor fokkers.

Vragen? Neem dan contact met ons op!

Stuur ons een bericht

  Op FairPet vind je:

  Pups van fokkers met passie voor hun ras
  Fokkers aangesloten bij rasverenigingen
   Pups met officiële stamboom registratie
   Inzicht in gezondheid van puppy’s

  Contactgegevens

  info [@] fairpet.nl

  Ben jij een enthousiaste fokker van rashonden?
  Registreer je dan!

  FairPet geeft jou de mogelijkheid om geheel kosteloos nest-aankondigingen en nestjes
  met pups te plaatsen op jouw persoonlijke presentatie pagina