Help mee in de strijd tegen de malafide hondenhandel!

FairPet: voor betrouwbare fokkers

Betrouwbare fokkers: samen gaan we de malafide hondenhandel tegen!

Als liefhebber van jouw ras en honden, besteed je veel tijd en zorg aan jouw ouderdieren en nestjes. Daarom wil je dat jouw pups ook terecht komen bij de juiste kopers. FairPet ondersteund jou als fokker in dit proces. Van een mooie persoonlijke presentatie pagina tot het beheren van wachtlijsten en onderhouden van contact met puppy kopers. Daarmee willen we betrouwbare fokkers een platform bieden, zodat potentiële kopers minder intensief hoeven te zoeken naar betrouwbare pups en nestjes. En het belangrijkste: zo gaan we gezamenlijk de malafide hondenhandel tegen.

De voordelen van FairPet

Inzicht in de achtergrond van kopers
De corona crisis heeft aangetoond dat veel kopers met weinig voorkennis een pup kopen. Daarom verstrekken we niet alleen veel achtergrond informatie aan potentiële kopers, maar zorgen we ook dat jij als fokker meer achtergrond informatie over hen hebt. Zo vragen we bij de intake naar de motivatie voor de koop van een pup, de toekomstplannen (bijv. deelname aan hondenshows of jachttrainingen), de gezinssituatie en beschikbare tijd en ruimte. Dan kun jij als fokker een betere keuze maken bij de selectie.

Administratieve hulp bij wachtlijsten
Potentiële kopers proberen natuurlijk bij diverse fokkers aanvragen uit te zetten en op de wachtlijst terecht te komen. Door dit proces te digitaliseren, verzamelen je alle aanvragen op één plek en hoef jij als fokker niet meer de wachtlijst na te bellen wie er nog definitieve interesse heeft. Dat scheelt tijd, die je straks veel beter in kunt zetten bij het verzorgen van je pups en de moederhond.

Persoonlijke presentatie pagina
We kunnen ons voorstellen dat het maken van een website een flinke klus is. Daarom helpen we je kosteloos met het maken van persoonlijke presentatie pagina die je naderhand eenvoudig kunt onderhouden. Op deze pagina kun je aangeven wanneer je weer nestjes verwacht. Deze worden dan weergegeven op de ras specifieke pagina’s. Op je persoonlijke pagina kun je tevens aangeven welke selectie criteria je hanteert. Zo kunnen potentiële kopers de juiste keuze maken en beperk jij het aantal aanvragen.

Transparant en direct contact
FairPet heeft zich tot doel gesteld om zowel de (potentiële) koper als de fokker zo transparant en goed mogelijk te helpen bij de aanschaf van een betrouwbare, gezonde en sociale pup. Een betrouwbaar huisdier dus: een FairPet. Dat betekent dat wij zoveel mogelijk beschikbare informatie willen verstrekken en voorstander zijn van direct contact tussen koper en fokker. Wij zijn dus geen bemiddelaar: we faciliteren alleen het contact tussen kopers en fokkers.

Toekomstbehoud van raseigenschappen en dierenwelzijn

Door deel te nemen aan FairPet als fokker, creëren we samen een platform waar toekomstige puppy eigenaren eenvoudiger kunnen kiezen voor een rashond met stamboom. De zoektocht is nu namelijk vaak lastig, doordat er geen actueel inzicht en eenduidig overzicht is van beschikbare pups en nest-aankondigingen. FairPet wil dit probleem oplossen. Door het betrouwbare ‘aanbod’ van puppy’s op één plek te verzamelen, ontmoedigen we consumenten om bijvoorbeeld op marktplaats te kijken. Zo gaan we gezamenlijk de malafide hondenhandel tegen. Meer over FairPet.

Ben jij een enthousiaste fokker van rashonden?
Registreer je dan!

FairPet geeft jou de mogelijkheid om geheel kosteloos nest-aankondigingen en nestjes
met pups te plaatsen op jouw persoonlijke presentatie pagina