Labrador pup kopen? De belangrijkste tips op een rij

Wil je een labrador pup kopen? Of wil je je verder verdiepen in de raseigenschappen van de Labrador Retriever? Hieronder vind je meer informatie over de Labrador Retriever. Op deze manier willen we je helpen bij het maken van een goede keuze, informeren we je over aandachtspunten bij aanschaf en geven we tips over verzorging en gezondheid.

Over de Labrador Retriever

De labrador is de populairste hond in Nederland, dat komt vooral door het vriendelijke karakter. Een labrador is een fijne rustige huisgenoot mits deze voldoende beweging in de buitenlucht krijgt, maar komt ook erg goed tot zijn recht als jachthond. Een labrador is graag onder mensen en is intelligent en aanhankelijk. Het ras is sterkgebouwd, de vacht is kort en komt voor in 3 kleuren: zwart, geel en chocoladebruin. De schofthoogte ligt tussen de 55-60cm en het gewicht licht tussen de 30-35 kilogram.

BewegingVerzorgingGezondheid
Heel actiefWekelijksGemiddeld 12 jaar oud
KinderenKarakterOverig
Erg geschiktEnergiek, loyaal en enthousiastGeschikt voor jacht

Is een labrador geschikt voor mij?

Er zijn een aantal aandachtspunten die bepalen of een labrador geschikt is voor jou:

  • Labradors hebben erg veel energie, vooral in hun jonge jaren. Dat betekent dat ze zo’n 30 tot 60 minuten beweging per dag nodig hebben. Als een labrador zijn energie niet kwijt kan, gaat deze zich vervelen. Dat resulteert dan vaak in het kauwen op meubels of wroeten in plantenpotten. Maar als je lekker veel beweging opzoekt, zal dit weinig voorkomen.
  • Veel mensen denken dat labradors ‘zittend worden geboren’, ofwel dat ze helemaal getraind en gehoorzaam zijn bij de geboorte. Dit is een grote misvatting. Door hun enthousiaste en energieke karakter moeten juist labradors naar een puppy cursus. Daar komt hun loyaliteit en werkachtergrond dan naar voren, want ze doen erg hun best voor jou als baasje.
  • Labradors zijn erg vriendelijke honden, mits vroegtijdig gesocialiseerd met andere huisdieren en kinderen. Ze zijn dan uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Ze zijn dol op spelen en kunnen dan erg enthousiast reageren.

Waar kan ik een labrador pup kopen?

  • Bij FairPet zijn we ervan overtuigd dat je een labrador pup het beste kunt kopen bij een labrador fokker die aangesloten is bij de rasvereniging en die fokt met ouderdieren met een stamboom registratie.
  • FairPet streeft ernaar om de zoektocht naar zo’n pup te vereenvoudigen. Interesse in een pup die aan deze eisen voldoet? Schrijf je dan hier in.
  • Een puppy met stamboom geeft je meer zekerheid over te verwachten karaktereigenschappen, uiterlijke kenmerken en gezondheid.
  • Een stamboom registratie vindt bovendien plaats door medewerkers van de Raad van Beheer, die de puppy’s voorzien van een chip na een uitgebreide DNA-controle. De DNA-controle geeft zekerheid over de daadwerkelijke ouders van de pups, maar geeft ook inzicht in aanwezigheid van erfelijke ziektes.
  • Fokreglementen van de rasverenigingen, zoals de Labrador Kring Nederland en de Nederlandse Labrador Vereniging, vereisen diverse gezondheidsonderzoeken en het welzijn van de moederhond wordt goed geborgd.
  • Er kan een onderscheid gemaakt worden in fokkers, zo zijn er gelegenheidsfokkers die sporadisch een nestje fokken voor hun plezier, semi-professionele fokkers die eens per jaar een nestje fokken en fokkers die er hun inkomen mee verdienen, de professionele fokkers. Wat overeenkomt is de passie voor het ras en de gezondheid van de moederhond en pups.
  • Naast dat je een pup kunt kopen, attenderen we je er ook graag op dat er jaarlijks nog vele honden in het asiel terecht komen. Op deze pagina van de Dierenbescherming vind je wellicht ook jouw nieuwe huisgenoot.

Op zoek naar een betrouwbare puppy? Schrijf je in en wij vinden er een voor je!

Op zoek naar een gezonde en sociale pup? Schrijf je dan in op FairPet. We brengen jouw inschrijving onder de aandacht van betrouwbare fokkers. Zodra er een match gevonden is, kun je een kijkje gaan nemen bij de fokker en nader kennismaken. Bevalt het wederzijds, dan begint het aftellen naar het moment dat je jouw pup in ontvangst kan nemen!

Ben jij een enthousiaste fokker van rashonden?
Registreer je dan!

FairPet geeft jou de mogelijkheid om geheel kosteloos nest-aankondigingen en nestjes
met pups te plaatsen op jouw persoonlijke presentatie pagina