Golden retriever pup kopen? De belangrijkste tips op een rij

Wil je een Golden Retriever pup kopen? Of wil je je verder verdiepen in de raseigenschappen van de Golden Retriever? Hieronder vind je meer informatie over de Golden Retriever. Op deze manier willen we je helpen bij het maken van een goede keuze, informeren we je over aandachtspunten bij aanschaf en geven we tips over verzorging en gezondheid.

Over de Golden Retriever

De Golden Retriever is een van de populairste honden in Nederland, dat komt vooral door het vriendelijke karakter. Een Golden Retriever is een fijne rustige hond in huis als hij voldoende beweging in de vrije natuur krijgt. Een Golden Retriever is intelligent, betrouwbaar en graag bij mensen. Het ras is symmetrisch gebouwd, de vacht is vlak en golvend en komt voor in elke tint van goud tot roomkleur. De schofthoogte ligt tussen de 50-60cm en het gewicht licht tussen de 25-35 kilogram.

BewegingVerzorgingGezondheid
Heel actiefWekelijksGemiddeld 12 jaar oud
KinderenKarakterOverig
Erg geschiktEnergiek, loyaal en enthousiastVerhaart veel en is niet graag alleen

Is een Golden Retriever geschikt voor mij?

Er zijn een aantal aandachtspunten die bepalen of een Golden Retriever geschikt is voor jou:

 • Golden Retrievers hebben erg veel energie. Dat betekent dat ze zo’n 30 tot 60 minuten beweging per dag nodig hebben. Door hun jachtinstinct vinden ze het leuk om uitgedaagd te worden op een puppy cursus, behendigheid- of gehoorzaamheidsklasjes.
 • Hou er rekening mee dat Golden Retrievers door hun volle vacht dagelijks haren verliezen. Dit kan in de ruiperiodes enorm toenemen. De vacht brengt dus naast een stuk extra verzorging, ook veel haren in huis en op kleding met zich mee.
 • Golden Retrievers zijn erg vriendelijke honden, mits vroegtijdig gesocialiseerd met andere huisdieren en kinderen. Ze zijn dan uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Ze zijn dol op spelen en kunnen dan erg enthousiast reageren.
 • Golden Retrievers kunnen erg aanhankelijk zijn, wat mede voortkomt uit hun verlangen om tot een ‘roedel’ te behoren. Thuis vormt het gezin die roedel, wat betekent dat Golden Retrievers zich minder goed alleen kunnen vermaken en minder goed alleen kunnen zijn als het gezin van huis is.

Waar kan ik een Golden Retriever pup kopen?

 • Bij FairPet zijn we ervan overtuigd dat je een Golden Retriever pup het beste kunt kopen bij een Golden Retriever fokker die aangesloten is bij de rasvereniging en die fokt met ouderdieren met een stamboom registratie.
 • FairPet streeft ernaar om de zoektocht naar zo’n pup te vereenvoudigen. Interesse in een pup die aan deze eisen voldoet? Schrijf je dan hier in.
 • Een puppy met stamboom geeft je meer zekerheid over te verwachten karaktereigenschappen, uiterlijke kenmerken en gezondheid.
 • Een stamboom registratie vindt bovendien plaats door medewerkers van de Raad van Beheer, die de puppy’s voorzien van een chip na een uitgebreide DNA-controle. De DNA-controle geeft zekerheid over de daadwerkelijke ouders van de pups, maar geeft ook inzicht in aanwezigheid van erfelijke ziektes.
 • Fokreglementen van de rasverenigingen, zoals de Golden Retriever Club Nederland (GRCN) en de Golden Retriever Vereniging (GRV), vereisen diverse gezondheidsonderzoeken en het welzijn van de moederhond wordt goed geborgd.
 • Er kan een onderscheid gemaakt worden in fokkers, zo zijn er gelegenheidsfokkers die sporadisch een nestje fokken voor hun plezier, semi-professionele fokkers die eens per jaar een nestje fokken en fokkers die er hun inkomen mee verdienen, de professionele fokkers. Wat overeenkomt is de passie voor het ras en de gezondheid van de moederhond en pups.
 • Naast dat je een pup kunt kopen, attenderen we je er ook graag op dat er jaarlijks nog vele honden in het asiel terecht komen. Op deze pagina van de Dierenbescherming vind je wellicht ook jouw nieuwe huisgenoot.

Op zoek naar een betrouwbare puppy? Schrijf je in en wij vinden er een voor je!

Op zoek naar een gezonde en sociale pup? Schrijf je dan in op FairPet. We brengen jouw inschrijving onder de aandacht van betrouwbare fokkers. Zodra er een match gevonden is, kun je een kijkje gaan nemen bij de fokker en nader kennismaken. Bevalt het wederzijds, dan begint het aftellen naar het moment dat je jouw pup in ontvangst kan nemen!

Ben jij een enthousiaste fokker van rashonden?
Registreer je dan!

FairPet geeft jou de mogelijkheid om geheel kosteloos nest-aankondigingen en nestjes
met pups te plaatsen op jouw persoonlijke presentatie pagina